Zien we – met Biden nu een maand in het Witte Huis – al verbetering in de relatie met de Amerikanen? Of moeten we daar niet te veel van verwachten?

Annette kijkt samen met Bernard Hammelburg, buitenlandcommentator bij BNR Nieuwsradio, en Han Dirk Hekking, Algemeen Verslaggever Europa voor het FD, op welk terrein Europa en Amerika meer zullen samenwerken de komende jaren, en of we daar al iets van zien. En ze hebben het over de gebieden waar alles min of meer hetzelfde blijft zoals het was onder Trump.  Zo duiken ze in het China-beleid van de VS en de EU, de handelsrelatie, het klimaatbeleid en tot slot het beleid tav Rusland en de NAVO.

Verder bellen we natuurlijk weer met onze speciale Duitsland-verkiezingswatcher Derk Marseille. Welke rol speelt geopolitiek in de Duitse verkiezingscampagne?

Lees-, luister- en kijktips in deze aflevering:

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

 

Leave a Reply