Op vrijdag 20 augustus was Studio Europa Maastricht aanwezig op de infomarkt van de INKOM om de nieuwe studenten te ontmoeten die Maastricht de komende jaren als hun nieuwe thuis hebben gekozen. Het team van Studio Europa informeerde en praatte met de toekomstige studenten over het Maastricht, Working on Europe programma waar Maastricht University een van de partners in is en de evenementen voor debat en dialoog die we organiseren.

Iedereen werd uitgenodigd om hun interpretatie van Europa in één woord uit te drukken. Sommigen noemden termen als ‘diversiteit’, ‘vrijheid’, ‘geen grenzen’, ‘vrede’ en ‘kansen’ – anderen noemden ‘brexit’ en ‘frustratie’. Verrassend genoeg toonden veel studenten uit andere continenten ook grote interesse in de Europese politiek. Europese studenten maar ook studenten uit Mexico, Brazilië, Colombia, Marokko, Zuid-Afrika, Iran, Kirgizië, India, Thailand en Australië kwamen allemaal langs om geïnformeerd te worden over het werk van Studio Europa Maastricht.

We wensen iedereen een goed begin van het academisch jaar en hopen veel nieuwe gezichten te zien op onze aankomende evenementen!

 

 

Leave a Reply