Bij de totstandkoming van Brusselse wetgeving staan Kamerleden soms buitenspel. Volgens gast Lise Witteman, journalist in Brussel voor oa Follow the Money, komt dit doordat parlementariërs en journalisten, in tegenstelling tot lobbyisten, te weinig zicht hebben op de belangrijkste fase van het besluitvormingsproces.

Daarnaast spreken Annette en Han Dirk over de machtsgreep van de Taliban in Afghanistan en de consequenties voor Europa. En er wordt met Berlijn gebeld, waar correspondent Derk Marseille de Duitse verkiezingscampagne in de gaten houdt. Met nog een maand tot de verkiezingen staat de SPD er opeens heel goed voor in de peilingen. Waar komt die opleving vandaan?

Lees- en luistertips in deze aflevering: 

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

Leave a Reply