Onze Partners

Studio Europa Maastricht wordt ondersteund door de partners van het programma Maastricht Working on Europe: Provincie Limburg, Gemeente Maastricht en Universiteit Maastricht.

De Nederlandse provincie Limburg is de zuidelijkste van de 12 provincies van Nederland. Het ligt in het zuidoosten van het land en strekt zich uit van het noorden, waar het de provincie Gelderland raakt, tot het zuiden, waar het internationaal grenst aan België en Duitsland. Lees hier meer over de provincie.

De oudste stad van Nederland heeft een grote aantrekkingskracht, niet alleen voor dagjesmensen en toeristen, maar ook voor nieuwe bewoners. Dit is te zien in de prachtige bijnamen van de stad, zoals de ‘Culinaire hoofdstad van Nederland’ en ‘Europa’s kleinste metropool’. Lees hier meer over de stad.

Maastricht University (UM) is de meest internationale universiteit van Nederland met 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. De universiteit onderscheidt zich door haar innovatieve onderwijsmodel, internationale karakter en multidisciplinaire benadering van onderzoek en onderwijs. Lees hier meer over de universiteit.

We werken samen met vele andere partners aan onderzoek, verhalen en erfgoed: