De eerste week van ons lokale onderzoek, in de Maastrichtse wijk Heer, zit erop. Het was een week waarin we volop aandacht kregen van nationale en regionale (social) media. Na een periode van 2 maanden online onderzoek, gaan we nu in levende lijve het gesprek aan met de buurtbewoners van Heer. Ze reageerden positief op het verblijf van de onderzoekers van Dear Hunter in de zeecontainer op het Raadhuisplein. Een maand lang zijn zij hun nieuwe buren.

‘Hier’ in Europa in De Limburger

Dinsdag 9 juni bracht journalist Merel Visscher van De Limburger een bezoek aan de nieuwe, tijdelijke woonplek van Marlies Vermeulen en Remy Kroese van Dear Hunter. Ook sprak ze met een van de initiatiefnemers van ‘Hier’ in Europa, Annelies van Rijen, die werkzaam is bij Studio Europa. Het hele artikel lees je hier

Europamania nieuwsbrief van het Financeele Dagblad

Ook buiten Limburg ontvangen we positieve reacties op dit unieke project. Zo werden we genoemd in de wekelijkse nieuwsbrief van Het Financieële Dagblad ‘Europamania’, over de laatste ontwikkelingen in Europa. 

RTV-Maastricht kwam langs

De zee container stond er nog maar net toen de film ploeg van RTV Maastricht een kijkje kwam nemen. Kijk hier het fragment terug en ontdek hoe de zeecontainer er van binnen uit ziet. Mis het niet: Peer, de hond van Marlies en Remy, komt ook even in beeld!

De Europese denktank ‘Bruegel’ was op bezoek in Heer

Vrijdagavond kwamen Giuseppe Procaro en David Labi langs in Heer. Zij reizen samen door Europa om de ‘heropening’ van Europa vast te leggen: wat zijn de effecten van de coronacrisis en gesloten grenzen op de levens van Europeanen?

Giuseppe werkt bij Bruegel, een onderzoeksinstituut in Brussel. Hij was het zat om in zijn appartement beleidsanalyses te schrijven over de impact van de coronacrisis. Daarop besloot hij, samen met David en Andri, door Europa te reizen om de verhalen over de sluiting én de heropening van grenzen vast te leggen.

In Maastricht gingen zij in gesprek met de veerpont-eigenaar die met zijn pont België met Nederland verbindt, of andersom. Daarna bezochten zij de zeecontainer in Heer en gingen in gesprek met de Heerdenaren over hoe zij de afgelopen maanden hebben beleefd en hoe zij de toekomst zien. Hier zie je (in het Engels) het resultaat van de ontmoetingen.

Burgemeester Penn-te Strake komt op bezoek!

De Gemeente Maastricht draagt, als partner van Studio Europa Maastricht, ‘Hier’ in Europa een warm hart toe. Burgemeester Penn-te Strake komt donderdagmiddag 18 juni langs in Heer om in gesprek te gaan met de buurtbewoners. Zo brengen we met dit project niet alleen Europese samenwerking en lokale impact ervan dichterbij elkaar, maar ook inwoners en bestuurders.

Leave a Reply