Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bitterballendebat #1 – Veiligheid in een grenzeloze grensregio

september 11 @ 4:00 pm - 5:00 pm

Open grenzen komen met veel voordelen, maar wat doet het eigenlijk met ons gevoel van veiligheid?

Wil van Gemert, Adjunct-directeur van Europol, gaat samen met nieuwe en oude bewoners van Heer en Maastricht hierover in gesprek. Het evenement is gratis en toegankelijk voor iedereen.

Van Gemert heeft in zijn loopbaan op nationaal en Europees niveau meegewerkt aan het bestrijden van serieus georganiseerde misdaad, terrorisme en cyberveiligheid. Onderaan lees je meer over zijn carrière.

Hoe ervaren de bewoners van Heer en omstreken het open-grenzen -beleid in Europa? Reizen zij vaak over de grens? En wonen er mensen in Heer die dankzij open grenzen makkelijker naar Nederland konden komen? Hoe kijken zij aan tegen die grenzen?

Open grenzen in de Europese Unie en het Europese grensbeleid zullen ook komende jaren hoog op de politieke agenda staan. Kom naar ontmoetingscentrum Aen de Wan in Heer, geef je mening en stel je vraag aan de gastsprekers. Samen sluiten we af met een borrel.

GASTSPREKER: Wil van Gemert, Adjunct-directeur van Europol
Wil van Gemert, geboren in Weert, begon zijn carrière bij de politie in 1988. Van Gemert begon zijn loopbaan met de bestrijding van georganiseerde criminaliteit en werkte vanaf 2004, als directeur van de AIVD bij de Nederlandse Inlichtingen Dienst, mee aan de bestrijding van terrorisme en politiek gemotiveerd geweld. In 2012 werd hij benoemd tot directeur Cyber Veiligheid waar hij verantwoordelijk was voor het Nationaal Cyber Security Centrum.

Vanaf 2014 werkt Van Gemert als Adjunct-directeur bij Europol aan de bestrijding van serieus georganiseerde misdaad, terrorisme en cybermisdaad. Europol is de belangrijkste Europese organisatie die samenwerking en informatievoorziening tussen de politie korpsen van de lidstaten van de Europese Unie faciliteert. Van Gemert kan alles vertellen over de samenwerking tussen nationale politiekorpsen in Europa en het belang hiervan in grensregio’s.

MODERATOR: Angèl Nijskens

Dit evenement maakt deel uit van het Hier in Europa project. Meer hierover vind je hier: https://hierineuropa.eu/

Gegevens

Datum:
september 11
Tijd:
4:00 pm - 5:00 pm
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , ,
Website:
https://hierineuropa.eu/bitterballendebat/

Organisatoren

Are We Europe
Dear Hunter
Europese Commissie in Nederland

Locatie

Aen de Wan
Einsteinstraat 32
Maastricht, Nederland 6227 BZ
+ Google Maps
Website:
https://aendewan.nl/