Wat wil Nederland met Europa? En hoe moeten wij ons opstellen in Brussel?

Deze keer een speciale aflevering over de Staat van de Unie. Het jaarlijkse debat in de Tweede Kamer waar Kamerleden en Europarlementariërs met elkaar debatteren over de Nederlandse prioriteiten in Europa. Over het herstelfonds, geopolitieke uitdagingen, rechtsstatelijke ontwikkelingen en de manier waarop zaken het beste kunnen worden bereikt binnen de EU.

Annette en Mathieu ontvangen Kati Piri, Europa-woordvoerder van de PvdA in de Tweede Kamer en oud-Europarlementariër, en Sophie in ‘t Veld, delegatieleider van D66 in het Europees Parlement.

En uiteraard aandacht voor de Duitsland met onze Wahlbeobachter Derk Marseille. Hoe zien Duitsers strategische autonomie?

Lees- en kijktips in deze aflevering:

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

 

Leave a Reply