Deze aflevering nemen Annette en Mathieu een kijkje in de keuken bij het noodfonds ESM – en werpen ze een blik in het geheime dagboek van een Brexit-onderhandelaar.

Kalin Anev Janse, financieel directeur van het Europees Stabiliteitsmechanisme, vertelt over de rol van het ESM tijdens de vorige crisis en de huidige coronacrisis. Ook praten ze over de toekomst van het noodfonds. Ontwikkelt het zich langzaam tot een soort Europese variant van het IMF?

Met stamgast Han Dirk Hekking, Algemeen Verslaggever Europa voor het Financieele Dagblad en maker van de nieuwsbrief Europamania, duiken Annette en Mathieu in het boek ‘La grande illusion – journal secret du Brexit’ van Brexit-onderhandelaar Michel Barnier. Hoe was het om te onderhandelen met Boris Johnson? En wat leert het dagboek ons over Brexit?

Lees- en kijktips in deze aflevering:

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

 

Leave a Reply