Waarom wordt er tijdens de campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen zo weinig over Europa gesproken? En wat willen de politieke partijen met de EU?

In deze verkiezingsspecial gaan Annette vanuit Nieuwspoort en Mathieu vanuit Maastricht in gesprek met parlementair verslaggevers Stephane Alonso (NRC) en Marleen de Rooy (NOS). Zij duiken in de Europese standpunten van de partijen. Welke partij wil meer bevoegdheden overdragen aan Europese instituties? Wie is er voor Eurobonds?

En zoals elke aflevering schakelen we ook met Derk Marseille in Berlijn: hoe kijken de Duitsers naar de Nederlandse verkiezingen? Welke rol spelen Europese thema’s in dit Duitse verkiezingsjaar?

Je kunt de aflevering bekijken als video:

Of luister ‘m als podcast:

Deze speciale Verkiezingsshow is mede mogelijk gemaakt door het Europees Parlement.

Logo EP

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

Leave a Reply