Wat zegt de rivaliteit tussen Oranje en het Duitse nationale voetbalelftal over de verhoudingen tussen beide landen? En wie is bepalender voor Europa – Macron of de Franse stervoetballer Mbappé?

Annette en Mathieu werpen samen met Simon Kuper, journalist van The Financial Times, deze keer een blik op het voetbalveld om Europa beter te begrijpen. Want zoals Simon Kuper in zijn boek ‘Voetbal als Oorlog’ schrijft: “Voetbal biedt zo’n goede ingang om de wereld te begrijpen, dat het zonde is om er niks mee te doen.”

En uiteraard aandacht voor de Duitse verkiezingscampagne met onze Wahlbeobachter Derk Marseille. In hoeverre spelen de liberalen van de FDP mee om de winst?

Lees- en kijktips in deze aflevering:

Verder besproken in deze aflevering:

Samenwerking met Haagsch College
De podcast Café Europa maken we samen met onze partner Haagsch College. Haagsch College is een initiatief van Freek Ewals (oud-BNR Nieuwsradio) en Vincent Rietbergen (oud-NOS). Zij produceren inhoudelijke producties zoals theatertours met Rutger Bregman, Joris Luyendijk en Thomas Erdbrink. En verdiepende livestreams en podcasts over de actualiteit.

 

Leave a Reply