Brochure over het Verdrag van Maastricht

Het Verdrag van Maastricht is een mijlpaal in de Europese geschiedenis. Dit verdrag tilde de Europese samenwerking naar een hoger plan en creëerde zo de kansen en uitdagingen voor het Europa van vandaag. We hebben de afgelopen periode hard gewerkt​ aan een brochure over het Verdrag van Maastricht (1992): in vijf vragen en antwoorden ontdek je alles over het verdrag.

Overhandiging brochure aan Gouverneur en Gedeputeerde
De eerste Nederlandse versies van de brochure werden vandaag overhandigd aan Gouverneur Bovens en Gedeputeerde Van den Ak­ker van de Provincie Limburg, beiden leden van de stuurgroep Maastricht, Working on Europe. De overhandiging vond plaats op de plek waar dit historische verdrag overeengekomen werd en waar een kopie van het Verdrag van Maastricht ligt: het Gouvernement aan de Maas.

Foto: Peter Schrijen

Bekijk zelf de brochure
Wil je de brochure ook lezen? De Nederlandse versie is via deze link beschikbaar. We werken op dit moment nog volop aan de Engelse, Franse en Duitse versie. Wil je een expositie over het verdrag bezoeken en het verdrag zelf bekijken? Boek dan een rondleiding op het Gouvernement aan de Maas.

Europees Erfgoedlabel
In 2018 heeft de Europese Commissie het prestigieuze Europees Erfgoedlabel toegekend aan het Verdrag van Maastricht, omwille van zijn grote belang voor de Europese geschiedenis, cultuur en identiteit. Het is een bijzondere eer. In Nederland hebben slechts drie andere sites het Erfgoedlabel gekregen: Kamp Westerbork, het Vredespaleis in Den Haag en de Koloniën van Weldadigheid.

Leave a Reply